Nagyon különleges multivitamin

A cég legújabb terméke az Asta-Vit. amely Astaxanthin is tartalmaz.

Azért különleges az Asta-Vit, mert minden vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz. Összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a napi adag biztosan tartalmazza az ideális mennyiséget, amelyre a szervezetnek szüksége van, és az összetevők úgy legyenek összeválogatva, hogy egymás hatását támogassák, erősítsék. 

Az Astaxanthin a természet legerősebb antioxidánsa, ami segítséget nyújt a sejtmembrán épségének fenntartásában és a mitokondriumok energiatermelő folyamataiban.

Asta-Vit multivitamin

Az Astaxanthin számos pozitív hatása közül néhány:

  • az egyik legerősebb természetes antioxidáns, mely támogathatja immunrendszerünket és segítheti szerveztünk a káros szabadgyökökkel és az oxidatív stresszel szemben
  • a szív- és érrendszer helyes működését is szolgálhatja
  • növelheti az állóképességet és a koncentrációt
  • stresszoldóként enyhítheti az alvásproblémákat
  • csökkentheti a szem érzékenységét, lassíthatja kifáradását
  • támogathatja emésztőrendszerünk és idegrendszerünk kiegyensúlyozott működését

Az astaxanthin állóképességre gyakorolt hatását számos klinikai tanulmány vizsgálta már. A kutatásban a kísérleti csoport tagjai napi 4mg Astaxanthint szedtek 6 hónapon keresztül. A hatást az izmok állóképességére súlyokkal végezett guggolás gyakorlatok maximális számával mérték. A megjelent tanulmány szerint a kísérlet során az Astaxanthint szedő csoport és a placebót szedő csoport tagjainak állóképessége között jelentős különbség mutatkozott.

Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, az így képződő szabad gyökökkel pedig szervezetünk nem mindig tudja felvenni a harcot. A szabadgyökök okozta oxidatív stressz elleni harcban antioxidánsokra van szükségünk. Ezeknek két fajtát különböztethetünk meg: a vízben oldódó antioxidánsokat (ilyen például a C-vitamin) és a zsírban oldódóakat (erre példa az A, az E vitamin vagy a béta-karotin). Fontos, hogy a test mindkét típushoz hozzájusson.

Az Astaxanthint gyakran a karotinoid királyának is nevezik. Különlegessége abban rejlik, hogy más antioxidánsokhoz képest erősebb védelmet biztosít, ha a szabadgyökök hatástalanítását vizsgáljuk. Az Astaxanthin az úgynevezett „singlet oxigén” megszüntetését tekintve jelentősen hatékonyabb, mint sok más antioxidáns.

Az Astaxanthin antioxidáns hatása akár:

  • 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál
  • 800-szor erősebb a CoQ10-nél
  • 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál

Mindezek mellett ez a természetes antioxidáns még számos területen támogathatja szervezetünket.

Kutatások vizsgálták az Astaxanthin hatását emésztőrendszerünkre, látásunkra, szív és érrendszerünk egészségére és szellemi frissességünk megőrzésére is.

A nyár közeledtével pedig plusz egy jó okunk lehet Astaxanthint fogyasztani, hogy kiegészítsük a fényvédők hatását a káros UV sugarak elleni küzdelemben és támogassuk bőrünk védelmét és szépségét!

Itt még több infót találsz a vitaminról>>>>>>>