A természetes vasforrás

A céklának magas a vastartalma, ezért az egyik legnagyszerűbb zöldség, melyet a vérszegényeknek, illetve az arra hajlamosaknak érdemes enni. A céklában található réz és C-vitamin ráadásul segíti a vas felszívódását is.

A vérszegénység tünetei közé tartozik a beteg fáradékonysága, fázékonysága, gyengesége, csökkent teljesítőképessége, ingerlékenysége. A koncentrálóképesség általában romlik, álmatlanság, fülzúgás, látási zavarok, szédülés, fejfájás, ájulás-érzés jelentkezhetnek.

Gyakran fájdalmasan berepedezik a szájzug, nehezen gyógyuló seb alakul ki. A törékeny, lapos köröm, hajhullás, száraz, viszkető bőr, a nyelv égő érzése, a nyelés közben jelentkező fájdalom elsősorban a vashiányos formára jellemző. Az említett tünetek mindegyike, számos más betegség jele is lehet, emiatt a panaszokat együttesen kell értékelni, és gyanú esetén orvoshoz kell fordulni.

Magma –   a természetes vasforrás

Algákkal dúsított bio céklalevet és kékszőlő sűrítményt tartalmazó folyékony étrendkiegészítő.

Megelőzés és kezelés esetén kiváló alternatíva a Magma étrend-kiegészítő ital rendszeres fogyasztása. Bio céklalé és kékszőlőlé tartalma természetes forrása a vasnak, mely nélkül nincs oxigénfelvétel a tüdőben, megakad az oxigénszállítás a szervezetben és az oxidáció a sejtekben. A szintetikus vagy mono (vastabletták) formában bejutó vasnak csak maximum 2-8 %-a hasznosul a szervezetben, a többi viszont feldolgozatlanul terheli le a vesét, vagy lerakódik az izületekbe és egyéb szövetekbe, továbbá székrekedést is okozhat. Ezért keressük a természetes vasforrást!

Gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban, melyek a szabad gyököket közömbösítve védelmet nyújthatnak súlyos betegségekkel szemben.

A Spirulina és az Astaxanthin alga erősíti a készítmény antioxidáns tulajdonságát.

Nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Adagolás: naponta 2x 20 g önmagában fogyasztva, vagy150 ml vízben elkeverve.