A leghatékonyabb antioxidáns a természettől

Az astaxanthin a természetben előforduló karotinoidok egyik osztályához tartozik. A karotinoidok azok az összetevők az élelmiszereinkben, amelyek számos növény élénk színét biztosítják, és az egészségünk számára életbevágóan fontos antioxidáns tulajdonságok forrásai.

Bár több mint 700 természetben előforduló fajtájuk van, a legtöbb ember csak néhányat, általában csak a béta-karotint ismeri közülük.

Sokféle karotinoidhoz könnyen hozzájuthatunk egyszerűen csak friss, organikus termésekben gazdag étrenddel.

Az astaxanthin zsírban oldódó szuper antioxidánst tartalmazó karotinoid beszerzése azonban nem ilyen egyszerű. Kevés forrása van, a nagyon ritka, Haematoccous pluvialis nevű mikroalga, és a mikroalgát fogyasztó tengeri élőlények, például lazac és krill.

A Haematococcus pluvialis alga tartalmazza a legtöbb astaxanthint.

A természetes astaxanthin a „világ legerősebb antioxidánsaként“ vált ismertté, amelyet az algák termelnek a legnagyobb mennyiségben.

Astaxanthin tulajdonságai

A természetes astaxanthin:

  • 20-szor erősebb, mint a szintetikus astaxanthin
  • 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
  • 60-szor erősebb, mint a C-vitamin
  • 550-szer erősebb, mint az E-vitamin

Bár a szintetikus astaxanthin kémiai összetétele megegyezik a természetes astaxanthinéval, valójában a két molekula különböző.

Az astaxanthin természetes formájában molekuláris láncának mindkét végén mindig zsírsavakhoz kapcsolódik. Ezen különbségek által a természetes astaxanthin felülmúlja a szintetikus astaxanthin képességeit.

Az immunrendszer erősítéséhez fontos a vitaminokban, tápanyagokban gazdag változatos étrend és a napi mozgás, sportolás.


A Zeomineral webáruházban számos étrend-kiegészítőt megtalálsz, melyek hatékony természetes segítői lehetnek az immunrendszer megerősítésében: AlgaQ, Algeo, Asta-vit multivitamin, és Astalife, Lava, és BlackCorms, a fokhagyma-gránátalma tartalmú étrend-kiegészítő.